Våra Tjänster
Med en sammanlagd erfarenhet av 40 år inom fastighetsbranschen vet vi vad som krävs.
Vi har ett anpassat tjänsteutbud där ni väljer vad ni behöver och när.
Vår tjänst är uppbyggd i olika nivåer, där BAS är grundabonnemang. Finns det behov därefter kan man teckna tilläggsabonnemang och köpa de plus-tjänster som passar er verksamhet. Det kommer tydligt framgå vad en tjänst innefattar, hur den utförs samt en beskrivning om tillvägagångsätt för den som önskar att utföra den själv.
Övergripande beskrivning av våra tjänster
Bastjänster är tillgänglig för alla bostadsrättsföreningar och fastighetsägare.
Uppstartskostnaden för tjänsten är 0 kr. Därefter kostar den
från 599 kr/ månad, mindre än mångas mobilabonnemang. Till skillnad från mobiloperatörer har vi bara 3 månaders bindningstid.
Önskar ni fler tjänster kan ni givetvis koppla på detta till existerande abonnemang. Vissa tjänster kan ha längre bindningstider än 3 månader beroende på komplexiteten i tjänsten samt om det rör sig om långsiktig planering till exempel underhållsplanering. Är det längre bindningstid kommer det naturligtvis framgå klart och tydligt.
Våra plus-tjänster listas nedan och alla tjänster kan köpas separat var för sig helt oberoende av varandra.
BAS-Abonnemang
Vi på TFF BAS vill underlätta för dig som fastighetsägare att uppfylla de krav som ställs.
För att kunna uppfylla kraven måste du som fastighetsägare veta vilket ansvar du har. Skulle man inte uppfylla de krav som ställs på dig som fastighetsägare kan vite, skadestånd, vållande och uppsåt riktas mot dig.
Verktyget myndighetsbesiktningar hjälper er att bevaka de myndighetskrav som föreligger i er fastighet. Få meddelande när det är dags att påbörja upphandling eller beställning av kommande besiktning. Detta kan ni göra direkt i vår portal.
Här finner ni svar på de vanligaste frågorna som brukar inkomma till styrelsen gällande
medlemmarnas underhållsansvar samt reperationsansvar. Ni finner också svar på frågor gällande
styrelsens ansvar och skyldigheter.
Enkel självhjälpstjänst där styrelsen själva kan lägga in de garantier som ska bevakas. Detta hjälper er att inte missa viktiga utgångsdatum och kunna påkalla besiktningar till rätt part i rätt tid.
Enkel självhjälpstjänst där styrelsen själva kan lägga in de lokalavtal som finns i föreningen. Detta hjälper er att inte missa viktiga utgångsdatum och kunna omförhandla avtal i rätt tid.
Enkel självhjälpstjänst där styrelsen själva kan lägga in de entreprenörer som bostadsrättsföreningen har avtal med. Detta hjälper er att inte missa viktiga utgångsdatum och kunna omförhandla avtal i rätt tid.
Tilläggs Abonnemang
Går att beställas separat
Vi tillhandahåller ett underhållsplaneringsverktyg som innebär att vi en gång per år gör en översyn av fastigheten och lämnar en uppdaterad underhållsplan. I vårt system kan vi optimera planen efter budget, energimål eller bådadera.
Övergripande tillsyn görs för att kontrollera det generella skicket på fastigheten utifrån begreppen helt, rent, snyggt och tryggt. Exempelvis ser vi över utemiljön, trapphus, källare, förråd, miljörum, städning och tekniska installationer.
Du som fastighetsägare har inte bara fastighetens ansvar för skick och funktion utan även miljön, hälsan och säkerheten för de som bor i fastigheten. Det finns idag totalt 21 krav att ha koll på och de kommer listas lite längre ned.
Plus Tjänster
Vår samarbetspartner utför allt efter behov takbesiktning och eventuella åtgärdsförslag listas i en
rapport. Det är ett billigt sätt att ha kontroll på sina tak, för ärligt talat hur många gånger per år är
man där uppe?
Har ni problem med störningar mellan grannar, boende som inte uppfyller kraven för ordning o gott
skick eller hyr ut olovligt i andra hand? Då hjälper vi er från första kontakt till eventuell avhysning.
Är er förening intresserad av att se på vilket sätt ni kan minska er energiförbrukning, minska
era kostnader samt bidra till ett minskat klimatavtryck? Vi hjälper er med en energiutredning där vi gör en genomgång av fastighetens prestanda samt belyser de delar där vi ser förbättringspotential.
Funderar ni på att investera i ladd-stationer för elbilar i er förening? Vi samarbetar med ChargeNode som är en helhetsleverantör vad gäller till laddning till bilar. De hjälper till med allt från förstudie, projektledning, utförande och färdigställande.
Önskar ni hjälp med avtalstolkning, tolkning av stadgar och gällande lagar för er
bostadsrättsförening är vi bara ett samtal bort.
Med vår projektorganisation tar vi hand om ert projekt från första kontakt till förstudie,
upphandling, utförande och besiktningar. Inget projekt är för stort eller för litet för oss.
Önskar ni att någon sitter med på era styrelsemöten som resurs och svarar på frågor och hjälper er
framåt i ert styrelsearbete så kan vi delta på era styrelsemöten. Kontakta oss för mer info.
Vi får många frågor om hur styrelsen skall arbeta och agera i olika frågor. Vi har inte svar på allt men det allra mesta. Vi erbjuder rådgivning till er i styrelsen gällande det mesta. Vi sitter även med gratis på ett styrelsemöte och tar fram en plan för hur ni kan utveckla era möten till att bli mer effektiva.
Skall ni byta portkod? Vi vet hur jobbigt det kan vara att distribuera dessa till berörda parter och
entreprenörer. Med vår tjänst anmäler ni portkodsbytet och vi distribuerar koden till berörda företag. Slipp förvirring och samtal från medlemmar om att posten inte kommer in.
Systematiskt Brandskydds Arbete. Styrelsen ansvara för att upprätta
brandskyddsdokumentation, göra brandronder och se till att skyltar, utrymningsvägar och
övrigt brandskyddsarbete är enligt gällande lagar och föreskrifter.
Det är ingen lätt situation att hamna hos hyresnämnden oavsett om det är föreningen eller en
medlem som tagit initiavetet. Vi erbjuder hjälp, stöttning och ombud i hyresnämnden.
För att hålla stammar och avlopp i ett bra skick och snabbt upptäcka skador och förändringar i
ledningssystemet erbjuder vi att tillsammans med entreprenör genomföra underhållspolning och
filmning utav samlingsledningarna i fastigheten.
Var tredje år gör Skatteverket revideringar i fastighetstaxeringen och det åläggs fastighetsägaren att
deklarera sin fastighet. Vi erbjuder även denna tjänst.
Att mäta radon är ett ej bevakat myndighetskrav. Det innebär att det skall göras vart 10:e år men man
behöver inte skicka in dokumentation till kommun eller strålsäkerhetsmyndighet.
Vi på TFF BAS hjälper er med genomlysning av de kostnader som bostadsrättsföreningen har och jämför dessa med liknade fastigheter Sverige. Genom detta får ni en överblick på vad som är bra och vad som kan förbättras i era kostnader.
Våra samarbetspartners
Om helhetslösning
Vi på TFF BAS har tillsammans med våra samarbetspartners tagit fram en skräddarsydd lösning för att täcka alla era förvaltningsbehov
Med vår samarbetspartner på ekonomisk förvaltning kan ni känna er trygga med att den löpande bokföring och redovisning, budgetar och prognoser, samt kommunikation med bank och skattemyndigheter sköts på ett professionellt sätt
Med vår samarbetspartner på
drift & energi erbjuds
energieffektivisering, rådgivning om förbättringar. Tjänsten är flexibel och kan anpassas till era specifika behov, så att ni alltid får det stöd ni behöver.
Med vår samarbetspartner för fastighetsservice får ni hjälp med hela skötseln av er fastighet. exempelvis gräsklippning, växt- och trädvård, fastighetssskötsel och enklare hantverkstjänster.
Utbildningar
Tillsammans med Fastighetsakademin har vi tagit fram ett utbildningspaket där vi genom Fastighetsakademin kan erbjuda våra kunder och andra bostadsrättsföreningar utbildningar som berör styrelsearbete och fastighetsägande.
Fastighetsakademin är en yrkeshögskola som ägs av fastighetsbranchen. Tack vare detta är fastighetsbranschen mycket engagerad i skolans utveckling och delaktig i utbildningarnas innehåll och utformning. Skolan grundades 1999 och har sedan dess utbildat över 3 000 medarbetare inom fastighetsbranchen.
Deltagaren ska få kunskaper om fastighetsföretagandets olika ingående delar och processer med särskild betoning på intäkter, drifts- och underhållskostnader.
Deltagaren ska få kunskaper i företagsekonomi med särskild inriktning mot företag i fastighetsbranschen, avseende bl.a. redovisningsprinciper, driftsrelaterade och finansiella nyckeltal och kostnadsstyrning.
Deltagaren ska få kunskaper i lönsamhetsbedömning inför investeringar.
Kunskaperna ska leda till att deltagaren självständigt kan bedöma huruvida en investering är lönsam enligt givna förutsättningar och därmed kunna rangordna olika investeringsalternativ.
Deltagaren ska få kunskaper om byggnadsteknik, dimensioneringsprinciper avseende värme, fukt och laster. deltagaren ska vidare få kunskaper i byggnadstekniska förlopp.
Kunskaperna ska leda till förståelse för hur byggnader är konstruerade och vilka krav som ställs
Deltagaren ska få kunskaper om inneklimatets betydelse för brukare och byggnad med hänsyn taget till miljö-, hälso- och energiaspekter. Kursen ska vidare ge kunskaper om värme- och ventilationssystemens samt elsystems uppbyggnad, funktion och drift.
Deltagaren ska få kunskaper om projektverksamhet i fastighetsbranschen,
Kunskaperna ska leda till att deltagaren kan ansvara för att ett projekts mål uppnås genom att organisera, koordinera och följa upp planering och genomförande.
Deltagaren ska få kunskaper om de avsnitt i rättsordningen som är av väsentlig betydelse för fastighetsägande och fastighetsförvaltande företag. Genom kursen ska deltagaren få förståelse för den svenska rättsordningens grundläggande uppbyggnad samt kunskap om grundläggande begrepp, regler och principer.
Deltagaren ska få kunskaper om rättsregler avseende hyra av bostadslägenheter och lokaler enligt 12 kapitlet i Jordabalken samt rättsregler i hyresförhandlingslagen som styr det kollektiva förhandlingssystemet.
Deltagaren ska få kunskaper i upphandling av entreprenader. deltagaren ska få kunskap om konsultavtal inom fastighets-/byggbranschen, olika upphandlings- och entreprenadformer jämte användningsområden och bestämmelser.